MAGAZINE

Μαριάννα Τουμασάτου: Ξαφνικά μας πονάνε τα παιδιά των ομοφυλόφιλων και όχι τα παιδιά που πνίγονται στο Αιγαίο

Την ματιά της για τον κόσμο ξεδίπλωσε η ηθοποιός Μαριάννα Τουμασάτου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη στο MEGA, όπου τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων, για το ζήτημα της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών.

Σχολιάζοντας το πώς έχει εξελιχθεί η κοινωνία, είπε: Είναι μεγάλη ευθύνη και δική μας, η κοινωνία δεν πάει μόνη της εκεί που πάει. Αφήσαμε να γίνει. Ασχοληθήκαμε πάρα πολύ με το εγώ μας, όχι με τις ανάγκες των γύρω μας. Μου φαίνεται πάρα πολύ αστείο και διπρόσωπο το ότι ξαφνικά μας πονάει τόσο πολύ για τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών, η ψυχολογία τους και δεν έχουμε ασχοληθεί με τα παιδιά που πνίγονται στο Αιγαίο. Αυτά δεν είναι παιδιά;». «Δεν έχω δει κανέναν να κοπανιέται για όλα αυτά τα παιδάκια που έχουν βιαστεί και κακοποιηθεί» υπογράμμισε στη συνέχεια. «Μόνο τα παιδιά των ομοφυλόφιλων θα καταστραφούν; Ότι τι; Πιο καλά περάσαν τα παιδάκια που βιαστήκαν από τον μπαμπά τους; Φαντάζομαι δεν ήταν ομοφυλόφιλος, ε;» πρόσθεσε.

«Της πλάκας άνθρωποι είμαστε. Πρέπει να βγούμε στους δρόμους και να σταματήσουμε τον φασισμό που ζούμε. Είναι φασισμός να μου πεις εάν θα πάω σε δημόσιο ή ιδιωτικό. Δεν μπορείς να μου πάρεις το δικαίωμα στη μόρφωση, γιατί οδηγεί τα παιδιά των πλουσίων να έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν σε βάθος χρόνου και το παιδί του μεροκαματιάρη να γίνει μεροκαματιάρης. Οι πολύ πλούσιοι και οι πάνφτωχοι είναι μπροστά μας, δεν μπορεί να μην τα βλέπουμε», σημείωσε μεταξύ άλλων η ηθοποιός.

Έπειτα, η Μαριάννα Τουμασάτου αναφέρθηκε στις στρεβλώσεις και ανεπάρκειεες του συστήματος υγείας, λέγοντας: «Καλό το μανό, κι εγώ το βάζω. Δεν βγαίνω έξω με το νυχάκι απεριποίητο. Και το μαλλί μου ειδικά… Αλλά δεν γίνεται να ασχοληθώ μόνο με αυτό. Δεν μπορεί να είναι έτσι η δημόσια υγεία. Δεν μπορεί να μου ζητάς φακελάκι νόμιμο το απόγευμα ενώ τόσα χρόνια σου πληρώνω το αντίτιμο για να μην χειρουργηθώ σε πέντε χρόνια. Φτιάξε το σύστημα υγείας που κοπανιέσαι ότι έχεις φτιάξει και μετά εγώ θα σε χειροκροτήσω. Αλλά μη μου ζητάς να σε πληρώνω κι από πάνω ένα, ενάμισι, δύο χιλιάρικα που στα έχω ήδη πληρωμένα. Αρνούμαι να με περνάς για βλάκα. Γιατί αν το δεχτώ σου αποδεικνύω ότι είχες δίκιο, είμαι βλάκας. Δεν θέλω να είμαι βλάκας.»

Η παραδοχή για bullying

Σε άλλο σημείο, η Μαριάννα Τουμασάτου εξομολογήθηκε πως έχει αδικήσει ανθρώπους στο παρελθόν. «Πρέπει να έρθουν παιδιά από το σχολείο και να μου χώσουν από μία σφαλιάρα το καθένα. Έχω κάνει bullying, όχι από πρόθεση, αλλά η δική μου γενιά θεωρούσε ότι μπορεί αν πει «άντε ρε κούτσαυλε» εάν είχε ο άλλος πρόβλημα με το πόδι του. Τώρα δεν διανοείσαι να το πεις, γιατί είσαι ηλίθιος αν το πεις. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να ασχολείσαι με τη ζωή του άλλου».

«Εμένα μου έλεγαν “άντε μωρή κοντοστούπα”, που θεωρούσα ότι είναι κανονικό. Ναι, είμαι κοντή, αλλά δεν δικαιούσαι να με λες κοντοστούπα. Μπορεί να γινόμουν μεγαλύτερος τσαμπουκάς επειδή μου έλειπαν και 10 πόντοι», συμπλήρωσε.

«Τα δαγκώματα δεν δέχονται ράμμα, γιατί μπορεί να κρατήσει μέσα την μόλυνση. Το αφήνεις να κλείσει. Όσο πιο δυνατός είσαι, τόσο πιο πολλές και οι δαγκωνιές. Στην αρχή νομίζουμε ότι αξίζει τον κόπο να απαντάς σε όλους. Σιγά σιγά καταλαβαίνουμε πότε δεν πρέπει να απαντάς σε κάποιους ανθρώπους και μετά πότε πρέπει να τους γυρίζεις την πλάτη για να μην σε ενοχλούν» είπε χαρακτηριστικά.

“Το όριο και η αγάπη ήταν αυτά που έμαθα από την οικογένειά μου”

«Παρότι ήμουν φασαρίας, να σημειώσω ότι στο σχολείο είχα περάσει εκπληκτικά. Ήμουν όλη την ώρα μισή ώρα στην εφημερίδα, μισή ώρα στο θεατρικό, μισή ώρα και έφευγα. Οι καθηγητές μου με αγαπούσαν πολύ. Παρά το γεγονός ότι δεν ήμουν το πιο εύκολο παιδί, δεν είχα αγένεια, δεν είχα την πρόθεση να ενοχλήσω. Το όριο και η αγάπη ήταν αυτά που έμαθα από την οικογένειά μου» αφηγήθηκε στη συνέχεια.

«Γυρνούσα πάντα πιο αργά από τα κορίτσια της γειτονιάς. Γυρνούσαν στις 22:00, εγώ γύρναγα 01:00. Ήμουν πιο άξια εμπιστοσύνης συμπεριφοράς εγώ από τα περισσότερα κορίτσια. Παρότι γύρναγα στη 01:00, πήγαινα και χόρευα. Δεν έκανα κάτι που την επόμενη ημέρα ντρεπόμουν να σου πω ότι έκανα. Θεωρούταν λίγο αλήτικη συμπεριφορά, όμως επειδή είχα μάθει το όριο από το σπίτι μου» συμπλήρωσε.

«Η μάνα μου μπορούσε να με μαλώσει για κάτι, εάν διανοείτο όμως κάποιος από απέναντι να πει κάτι, μπορεί και να μην είχε τα… ματάκια του ο άνθρωπος. Μια μέρα λέει μία της μάνας μου: «Χθες την Μαριάννα την έφερε ένας νεαρός στο σπίτι το βράδυ». «Ναι», λέει η μαμά μου, «την περίμενε να μπει στην πολυκατοικία;». Της λέει «ναι». «Αν δεν την περίμενε να μπει στο σπίτι θα είχαμε πολύ σοβαρό πρόβλημα», είπε. Δεν γύρισαν να της ξαναπούν τίποτα. Η μάνα μου ήξερε τι κόρη έχει μεγαλώσει» πρόσθεσε η κ. Τουμασάτου.

«Το παιδί ήξερε πάντα ότι κι εμείς λογοδοτούμε απέναντί της. Αυτή είναι η σχέση που μπορείς να ισορροπήσεις, να ξέρεις και να ξέρουμε».

«Καμιά φορά μου έλεγε “γιατί βγάζεις φωτογραφία με τους ξένους ανθρώπους;”. Αυτό δεν μπορούσε να καταλάβει. Της εξηγήσαμε κάποια στιγμή, δεν της κάνει καμία εντύπωση τώρα. Αν δει κανέναν ηθοποιό από ένα σίριαλ μου κάνει νοήματα», είπε.

Για την παράσταση “Το μπουφάν της Χάρλει”

Αυτή την περίοδο η Μαριάννα Τουμασάτου εμφανίζεται στην σκηνή του θεάτρου Coronet, ερμηνεύοντας τον μονόλογο «Το μπουφάν της Χάρλει».

«Περνάω μοναδικά με αυτό το κείμενο, δεν έχω ξαναβιώσει τέτοια ολοκλήρωση. Είναι απίστευτο, είναι μία συνθήκη που απήλευσα πάρα πολύ. Το κείμενο είναι τόσο συγκλονιστικό. Σου λέει «άκου». Η εποχή δεν έχει σημασία. «Άκου τον άνθρωπο που σου μιλάει απέναντι και κυρίως το παιδί σου. Άκου». Πρέπει να ακούμε τη νέα γενιά, γιατί έχει άλλα ερεθίσματα. Η νέα γενιά βιώνει άλλα πράγματα και πρέπει να τα ακούσω, όχι όμως από το φίλτρο της δικής μου γενιάς», είπε η ηθοποιός με αφορμή την παράσταση.

«Είμαι έξυπνη, γιατί να κρύβομαι; Έχω ένα βαθμό ευφυΐας καλό, δεν είναι αρκετός. Πρέπει να ακούσω τι λες, γιατί η ερώτησή σου μπορεί να μην περνά από IQ, να περνά από την καρδιά».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button