Η πρώτη συνάντηση Γουεμπανιαμά – Αντετοκούνμπο ήταν επική με ασύλληπτο Γιάννη στο φινάλε
Στον αγώνα της 20ης Δεκεμβρίου ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά περιορίστηκε σε ρόλο θεατή. Σε εκείνο το ματς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ρεκόρ καριέρας με 16 ασίστ και οι Μπακς είχαν πάρει με άνεση την νίκη (132-119).
Τα ξημερώματα της Παρασκευής, όπως γράφει το SPORT24, ο Γάλλος ρούκι των 224 εκατοστών ήταν ενεργός και μαζί με τον Greek Freak χάρισαν μία επική μάχη στον κόσμο του παγκόσμιου μπάσκετ, με την ομάδα του Μιλγουόκι να δυσκολεύεται, αλλά να φεύγει με το αποτέλεσμα από το Σαν Αντόνιο (125-121).
Και όταν λέμε επική μάχη, εννοούμε Ε-ΠΙ-ΚΗ ΜΑΧΗ, με τον Αντετοκούνμπο να κάνει πράγματα και θαύματα (44 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα), να βάζει σερί τρίποντα, να βγάζει τις κρίσιμες άμυνες και να καθαρίζει με ένα ασύλληπτο ξέσπασμα στα τελευταία λεπτά για το Μιλγουόκι που ανέβηκε στο 25-10 (16-3 εντός και 9-7 εκτός έδρας) σε μια βραδιά στην οποία προβλημάτισε για ακόμα μία φορά μέχρι να κλειδώσει την νίκη. Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ δεν ήταν κυρίαρχος, έκανε όμως τη δουλειά και από εκεί και πέρα είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να βρει κάποιος άλλον που να ήταν σε έστω υποφερτή κατάσταση για το Μιλγουόκι καθώς ο Κρις Μίντλετον έπαιξε μόλις 15 λεπτά στο δεύτερο ματς του back-to-back.
Στο 5-29 έπεσαν οι Σπερς (2-15 εντός και 3-14 εκτός έδρας), που πάλεψαν σαν να έπαιζαν σε τελικό NBA. Η πρόκληση ήταν τεράστια, ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά έκανε ασύλληπτα πράγματα (27 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 5 μπλοκ) με φάσεις που πραγματικά δεν έχει ξαναδεί το άθλημα, στο τέλος όμως μίλησε η κλάση του κορυφαίου παίκτη στο παγκόσμιο μπάσκετ. Ο Ντέβιν Βασέλ με 34 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Σαν Αντόνιο, ο Κέλντον Τζόνσον της έδωσε ενέργεια και μερικά φοβερά καλάθια, ο Γκρεγκ Πόποβιτς… ξανάνιωσε και στο τέλος αγκάλιασε τον πρωταγωνιστή της αναμέτρησης σαν να ήταν άλλο ένα παιδί του.
Επόμενος αντίπαλος των Μπακς οι Ρόκετς στο Χιούστον, τα ξημερώματα της Κυριακής (7/1) στις 03:00.
Ο απολογισμός του Γιάννη Αντετοκούνμπο
Έκανε το πρώτο του φάουλ, στον Γουεμπανιαμά, στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και αμέσως μετά σκόραρε ανάποδο λέι-απ υψηλής τεχνικής. Δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει με αποτελεσματικότητα, έφτιαξε ξανά φάσεις για τους γύρω του, έκλεισε την πρώτη περίοδο με 7/1/3/1 σε 8:51, έπαιξε ακόμη περισσότερο στη δεύτερη και ήταν μακράν ο κορυφαίος του γηπέδου με τους Μπακς να παίρνουν από εκείνον σκορ, ριμπάουντ, δημιουργία, κυρίως όμως το πείσμα και τη θέληση που έλειπε από κάποιους.
Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους είχε ένα απίθανο διάστημα την ώρα που ο Γουεμπανιαμά έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των Μπακς, στα μέσα της τρίτης περιόδου είχε φτάσει στο 26/10/4, υπήρξαν στιγμές που έπαιζε μόνος εναντίον όλων μέχρι ο Λίλαρντ να πάρει προσπάθειες στην τέταρτη και να τον βοηθήσει για να μείνουν οι Μπακς στο ματς. Έβαλε ασύλληπτο γκολ-φάουλ για το 117-115 στο 45′, έβαλε τρίποντο για το 118-118, αμέσως μετά κέρδισε επιθετικό φάουλ από τον Γουεμπανιαμά, έβαλε και νέο τρίποντο για το 118-121, έβαλε και γκολ-φάουλ για το 121-124 μετά από σουτ του Γάλλου.
Πήρε το αμυντικό ριμπάουντ μετά το άστοχο σουτ του Σόχαν, πήρε και τη μπάλα για να κοπεί από τον Γουεμπανιαμά σε προσπάθεια για κάρφωμα για να μείνει το ματς ανοιχτό. Μέχρι να αστοχήσει ο Τρε Τζόουνς σε ελεύθερο τρίποντο ισοφάρισης από τη δεξιά γωνία και να κριθούν όλα. Στο φινάλε το stat-line του ήταν απλά επικό και, χωρίς ίχνος υπερβολής, δεν έλεγε σε καμία περίπτωση όλη την αλήθεια για την εμφάνισή του.
44 πόντοι
17/25 δίποντα
2/3 τρίποντα
4/6 βολές
14 ριμπάουντ
7 ασίστ
2 κλεψίματα
1 μπλοκ
1 λάθος
3 φάουλ
+10 στο +/-
σε 39:30
54-60 οι πόντοι στη ρακέτα, 28-15 οι πόντοι στον αιφνιδιασμό (πολύ κακές οι επιστροφές των Μπακς σε ακόμη ένα ματς), 33-25 οι πόντοι από τους αναπληρωματικούς, 27-12 οι πόντοι από τα λάθη του αντιπάλου. Εκτός δράσης για τους γηπεδούχους ο Νταγκ ΜακΝτέρμοτ και ο Ζακ Κόλινς, εκτός δράσης για τους Μπακς ο Τζέι Κράουντερ.
ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 31-38, 59-64, 93-93, 121-125