Ελλάδα

Δίκη Πισπιρίγκου: Η επιστροφή Κούγια και η κατάθεση του Todor Arsov

Στα έδρανα της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου κάθισε και πάλι ο Αλέξης Κούγιας, με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, κατά την οποία κατέθεσε ο καθηγητής ιατρικής γενετικής, Todor Arsov, την εξέταση του οποίου είχε ζητήσει η κατηγορούμενη.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι το οικογενειακό ιστορικό της Ρούλας Πισπιρίγκου δημιουργεί επιφυλάξεις, λόγω των επαναλαμβανόμενων θανάτων, τόσο των παιδιών όσο και του αιφνίδιου θανάτου συγγενή. Πρόσθεσε δε ότι δεν αρκεί να κοιτάξει κανείς μόνο το DNA, αλλά ολόκληρη τη γενετική εικόνα για να υπάρχουν βέβαια αποτελέσματα, επικαλούμενος και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε η Αντζελίνα Τζολί, εντοπίζοντας τα μέσω γονιδιακού ελέγχου.

Κούγιας: «Μπορεί ο γενετικός έλεγχος μόνο στην καρδιά 9 μήνες πριν πεθάνει το παιδί να δείχνει την εικόνα καρδιακών προβλημάτων;»

Μάρτυρας: «Έχει σημασία ο λόγος που έγινε η εξέταση. Εννιά μήνες πριν έγινε ως διάγνωση για την προέλευση της πάθησης. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει καρδιολογική πάθηση. Μετά το θάνατο η γενετική ανάλυση θα ήταν διαφορετική για να εντοπιστούν τα αιτία θανάτου»

Διαμαρτυρίες Κούγια

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο Αλέξης Κούγιας θέλησε να διαμαρτυρηθεί για τα όσα προηγήθηκαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις, μετά την αποχώρηση του. Εξέφρασε την πεποίθηση πως το δικαστήριο ενδιαφέρεται μόνο για την ολοκλήρωση της δίκης.

Κούγιας: «Διαμαρτύρομαι εντονότατα για τη συμπεριφορά της κυρίας προέδρου εις βάρος της κυρίας κατηγορούμενης, λες και γίνεται μια δίκη στο ειρηνοδικείο και πρέπει να υπάρχει τυπικά ένας δικηγορος. Ορίστηκαν τρεις δικηγόροι συνάδελφοι, οι οποίες δεν κατανόησαν το ρόλο της υπεράσπισης εκτός μίας. Δεν ζήτησαν αντίγραφα της δικογραφίας και παρόλα αυτά ήρθαν στο δικαστήριο για να καλύψουν τυπικά τη θέση και όχι του υπερασπιστή.

Ζητήσατε να απολογηθεί χωρίς να σας ενδιαφέρει αν έχει συνεργαστεί με τους δικηγόρους. Σας ενδιαφέρει να τελειώνετε ο γρήγορα τη δίκη αυτή. Και το χειρότερο ότι συμπεριφερθήκατε λες και είμαστε υπάλληλοι σας και απαιτήσατε να είμαστε εδώ. Αρχίσατε να περνάτε τηλέφωνα να δείτε που είμαστε; Τι είστε χωροφύλακας; Η συμπεριφορά είναι ακραία. Δεν σέβεστε τα δικαιώματα της κατηγορούμενης. Ντροπή είναι αυτό. Μην το ξανακάνετε σε εμάς»

Πρόεδρος: «Έχετε κάποιο αίτημα;»

Κούγιας: «Δεν έχω κανένα αίτημα. Ελληνικά ξέρω»

Πρόεδρος: «Για να μπαίνουν κάποια πράγματα στη θέση τους. Δεν έχουμε επιλογή ποιος δικηγορος θα διοριστεί. Κάθε εβδομάδα ο κατάλογος αλλάζει. Αρνήθηκαν κάποιοι και δέχθηκαν οι συγκεκριμένες. Δεύτερη ανακρίβεια, εμείς δεν είπαμε να απολογηθεί χθες. Εμείς κάναμε δεκτό το αίτημα για παραπάνω μέρες της κυρίας συνηγόρου για να προετοιμαστεί και κάναμε επί της ουσίας δεκτό το αίτημα σας. Η δικογραφία τέθηκε στη διάθεση των συνηγόρων από την έναρξη του διορισμού τους»

Κούγιας: «Εσείς δεν πληροφορηθήκαμε ότι δεν πήραν δικογραφία; Διορίσατε και δεν σας ενδιαφέρει αν προετοιμαστήκατε;»

Πρόεδρος: «Δεν είναι αυτή η δουλειά μου κύριε συνήγορε»

Κούγιας: «Ως προς το συνάδελφο της υποστήριξη της πολιτικής αγωγής. Το να λέτε για εμένα ότι είναι τρικ για να κερδίζω χρόνο, δεν είναι σωστό. Δεν είναι ωραίο πράγμα ενώ γνωρίζετε τους αγώνες μου για το τι σημαίνει υπερασπιστής»

Πολιτική αγωγή: «Τον σέβομαι και το ξέρω. Αντιλαμβάνομαι τις ισορροπίες που πρέπει να τηρηθούν. Αυτό που είπα είναι ότι χάνονται οι δικάσιμοι και χάνεται χρόνος από την αποδεικτική διαδικασία»

Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο διέκοψε για 8 Νοεμβρίου, ενώ έχει δώσει δικάσιμο και για την 10 Νοεμβρίου ημερομηνία κατά την οποίας έχει προσδιοριστεί η δεύτερη υπόθεση κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button