MAGAZINE

Famagusta: Η αληθινή μαρτυρία που ανατριχιάζει – “Γέννησα δίδυμα, πού να φανταστώ ότι θα πολεμούσαν ο ένας τον άλλον”

Δυναμικό come-back στους δέκτες μας έκανε η σειρά “Famagusta”, η οποία επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής (07/04) στο MEGA με τον β’ κύκλο της, που περιλαμβάνει, επίσης, 8 επεισόδια.

Η μεγάλη παραγωγή του MEGA επιστρέφει στη μικρή οθόνη ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο της ισορροπίας ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. Οι τηλεθεατές παρακολουθούν τα γεγονότα που οδήγησαν το χαμένο μωρό στο Λονδίνο, την ώρα που οι βιολογικοί του γονείς θρηνούσαν τον χαμό του πίσω στην Κύπρο. Παράλληλα, τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ αναδεικνύουν ακόμη περισσότερες ανθρώπινες ιστορίες από τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο πόλεμος του ’74.

Η νέα αληθινή μαρτυρία που “ξεδιπλώθηκε” στην πρεμιέρα του β’ κύκλου, συγκλόνισε για άλλη μια φορά τους τηλεθεατές. Αφηγήτρια ήταν η κ. Αγάθη, την οποία ενσάρκωσε η ηθοποιός Αγγελική Φιλιππίδου .

Η κ. Αγάθη ήταν κάτοικος της περιοχής Άγιος Σωζόμενος, που τώρα είναι ένα χωριό-φάντασμα. Αγάπησε και παντρεύτηκε έναν Τουρκοκύπριο, τον Αλί, και γέννησε δίδυμα αγοράκια, που αργότερα θα στρέφονταν ο ένας εναντίον του άλλου.

Σχετικό Άρθρο

Τηλεόραση

Famagusta: “Το Καραβάκι (Ξεριζωμός)” – Το νέο τραγούδι με τη Γιώτα Νέγκα που συγκίνησε

“Ο Αλί με την οικογένειά του ήρθε στη γειτονιά μας το 1946. Έγινε γρήγορα φίλος με τον αδερφό μου και έπαιζαν συνέχεια μαζί. Ο Αλί ήταν ο ήρωάς μου. Κατάλαβα ότι του άρεσα γιατί πήγαινε και ερχόταν με το ποδήλατό του για να με δει. Στα 16 μου δώσαμε στα κρυφά το πρώτο μας φιλί, εκείνος ήταν 18. Από παιδάκια ξέραμε πως μια μέρα θα είμαστε μαζί, δεν μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου με άλλον. Αλλά εκτός από τον αδερφό μου κανένας άλλος δεν συμφωνούσε με αυτή την επιλογή. Έτσι, κλεφτήκαμε μέχρι που δέχτηκαν να παντρευτούμε” περιέγραψε αρχικά.

Και συνέχισε: “Το 1955, λίγο μετά που η ΕΟΚΑ άρχισε να πολεμά τους Άγγλους, γέννησα δίδυμα αγοράκια. Πού να φανταστώ ότι το 1963 στις πρώτες συγκρούσεις Ελληνοκυπρίων με Τουρκοκύπριους η οικογένειά μας θα μοιραζόταν στα δύο και πως το 1974, στα 19 τους χρόνια, τα δίδυμα παιδιά μου θα πολεμούσαν απέναντι στον άλλον”

Όπως περιέγραψε στη συνέχεια, οι συνεχείς συγκρούσεις και οι αλληλοσκοτωμοί τούς οδήγησαν στον χωρισμό. Ο πρώην σύζυγός της πήρε τον έναν γιο τους, του έδωσε το όνομα Ραΐφ, και τον μεγάλωσε σαν μουσουλμάνο, ενώ ο Μάριος μεγάλωσε μαζί της σαν χριστιανός. Τα δύο αδέρφια διατήρησαν επαφές μέχρι τον πόλεμο του 1974.

Ο Μάριος το 1974 ήταν στρατιώτης. Την παραμονή της εισβολής είχε έρθει σπίτι για να πάρει καθαρά ρούχα. Το πρωί είδαμε από το παράθυρο αεροπλάνα να ρίχνουν αλεξιπτωτιστές. Πήγε στον πόλεμο, εκεί που θα μπορούσε να σκοτώσει τον αδερφό του ή να σκοτωθεί από εκείνον. Είμαι σίγουρη πως ζει. Μου είπαν πως τον είδαν σε νοσοκομείο στην Τουρκία και ήταν καλά, αλλά είχε χάσει τη μνήμη του. Μάλλον παντρεύτηκε εκεί…Για να μην μας θυμάται”, κατέληξε στη διήγησή της.

Famagusta: Τα σχόλια στο Twitter/X για την μαρτυρία

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button