πολιτική

Αυτή είναι η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης – Όλο το κείμενο

Τριήμερη μάχη ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής, με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης να μεταφέρει στο Κοινοβούλιο την αντιπαράθεση για την τραγωδία των Τεμπών. Αφορμή αποτέλεσε το δημοσίευμα του «Βήματος» περί παραποίησης των ενδοεπικοινωνιών τη νύχτα της τραγωδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Νίκου Ανδρουλάκη για το περιεχόμενο και το σκεπτικό της πρότασης δυσπιστίας τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση.

Επίσης, σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Ανδρουλάκης για λόγους θεσμικής τάξης ενημέρωσε τηλεφωνικά και τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στο υπό κατάθεση κείμενο γίνεται αναφορά όχι μόνο στα Τέμπη, αλλά και σε θέματα κράτους δικαίου και την υπόθεση των emails της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ενδεικτικά, τονίζεται ότι «εγκληματική ολιγωρία και αδιαφορία της κυβέρνησης προστέθηκε και η ομοίως εγκληματική και μεθοδευμένη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης και της δημιουργίας ενός πέπλου προστασίας συγκεκριμένων προσώπων».

«Η πρωτοφανής αυτή απαξίωση του κράτους δικαίου και των θεσμών από την Κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η διακυβέρνηση της Χώρας δεν μπορεί να αφεθεί άλλο στα χέρια μιας Κυβέρνησης, η οποία συστηματικά υπονομεύει τη δημοκρατία και τους θεσμούς της και που, στον βωμό της διατήρησης της εξουσίας και της προστασίας στελεχών της».

«Για τους λόγους αυτούς, υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 84 παρ. 2 του Συντάγματος και το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής» καταλήγει το κείμενο στο οποίο γίνεται αναφορά και στη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων, την ακρίβεια και την διαχείριση της Υγείας και της Παιδείας.

Το κείμενο υπογράφεται από τους 32 βουλευτές του κόμματος. Σε αυτές, πάντως, αναμένεται να προστεθούν οι υπογραφές των 11 βουλευτών της Νέας Αριστεράς και οι 6 βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας, ενώ πιθανότατα να προστεθεί και κάποιος ανεξάρτητος βουλευτής. Επίσης, η πρόταση θα έχει και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση δυσπιστίας

pasok

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button