Ελλάδατεχνολογία

“Πανσέληνος του Χιονιού”: Πότε θα την δούμε – Από πού πήρε το όνομά της

Η πανσέληνος του Φεβρουαρίου, γνωστή ως “Φεγγάρι του Χιονιού”, θα φωτίσει τον ουρανό από το βράδυ της Παρασκευής (23/02), ενώ θα φτάσει στον μέγιστο φωτισμό της νωρίς το Σάββατο (24/02).

Πρόκειται για μία μικρό-πανσέληνο (micromoon). Ο εν λόγω όρος αποτελεί το αντίθετο της γνωστής “υπερπανσελήνου”, κάτι που σημαίνει ότι την ημέρα της πανσελήνου η Σελήνη θα βρίσκεται μακριά από την Γη (απόγειο). Συγκεκριμένα, αυτή η “Πανσέληνος του Χιονιού” θα απέχει σχεδόν 405.000 χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας.

Η Σελήνη θα φαίνεται μεγαλύτερη και πιο σκουρόχρωμη από το ηλιοβασίλεμα και για μερικά λεπτά αργότερα, γύρω στις 18:13 το απόγευμα της Παρασκευής (23/02), όσον αφορά την Ελλάδα.

Το “Snow Moon” είναι η τελευταία πανσέληνος του χειμώνα.

Πανσέληνος του Χιονιού

Πώς πήρε την ονομασία “Πανσέληνος του Χιονιού”

Τα περισσότερα ονόματα για τις πανσελήνους προέρχονται από τους ιθαγενείς της Αμερικής.

Ο όρος Snow Moon δόθηκε από τις φυλές της Βόρειας Αμερικής, καθώς ο Φεβρουάριος είναι συνήθως η εποχή που υπάρχει το περισσότερο χιόνι.

“Ο τυπικά κρύος, χιονισμένος καιρός του Φεβρουαρίου στη Βόρεια Αμερική έδωσε το όνομά του στην πανσέληνο” σημειώνεται στο rmg.co.uk.

Ενεργειακά, το Snow Moon συμβολίζει την αγνότητα, την ανανέωση και τη δυνατότητα για νέα ξεκινήματα, θεωρείται η στιγμή να αναλογιστούμε τη ζωή μας, να σκεφτούμε τα μονοπάτια μας και να καθαρίσουμε τον εαυτό μας από το παρελθόν, σημειώνει ο ιστότοπος Original Botanica.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button