Δούρου κατά Σκέρτσου για το χαρακτηρισμό “ανθέλληνες”
Τον χαρακτηρισμό “ανθέλληνες” που χρησιμοποίησε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Α. Σκέρτσος σε ανάρτησή του για τους Έλληνες ευρωβουλευτές που ψήφισαν το ψήφισμα – κόλαφο κατά της Ελλάδας για την υποχώρηση του κράτους δικαίου, κατήγγειλε η βουλεύτρια και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Ρένα Δούρου.
Μιλώντας την Πέμπτη στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρό της, Θ. Ρουσόπουλο η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ κατήγγειλε τη διπροσωπία της ΝΔ, συγκρίνοντας την ανάρτηση Σκέρτσου με την “ψύχραιμη” τοποθέτηση του Θ. Ρουσόπουλου.
Σχετικό Άρθρο
Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκε το ψήφισμα – καταδίκη για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα
Η ίδια έθεσε το θέμα του ψηφίσματος της Ευρωβουλής, θυμίζοντας μια φράση από την πρώτη ομιλία του κ. Ρουσόπουλου ως Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης – “ας μην ξεχνάμε ότι κανένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έγινε ποτέ δεκτό αν δεν ήταν πρώτα μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και δεν σεβόταν τις αρχές του”.
Στην αρχή της παρέμβασής της η Ρένα Δούρου εξέφρασε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στη σε εξέλιξη μεγάλη διαδήλωση των νέων υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των Πανεπιστημίων, υπέρ της τήρησης του Συντάγματος κόντρα στις προθέσεις της κυβέρνησης.
Κατόπιν η Ρένα Δούρου συνεχάρη εκ μέρους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ τον κ. Ρουσόπουλο για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. “Μια ομόφωνη εκλογή και με τη στήριξη της Αριστεράς στο πλαίσιο της εναλλαγής της ηγεσίας των πολιτικών οικογενειών που είναι τιμητική για εσάς αλλά και σημαντική για τη χώρα μας σε έναν έναν κρίσιμης σημασίας θεσμό για τη Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτους δικαίου στην Ευρώπη” παρατήρησε.
Για το monitoring της Ελλάδας από τη Συνέλευση για το κράτος δικαίου
Η τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισήμανε ότι “αναμένουμε ότι θα χειριστείτε με ακεραιότητα και αμεροληψία” τη διαδικασία monitoring τριών χωρών μεταξύ τους και της Ελλάδας, για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους δικαίου, που αποφάσισε η Συνέλευση “με τη στήριξη όλης της εθνικής αντιπροσωπείας συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών της ΝΔ”. “Αναμένουμε ότι θα χειριστείτε αυτό το θέμα με ακεραιότητα και αμεροληψία” είπε χαρακτηριστικά.
Ακολούθως η ίδια, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του νέου Προέδρου της ΚΣ ότι η Ουκρανία αποτελεί προτεραιότητά του, παρατήρησε την ανάγκη πράγματι να “υπάρξει λογοδοσία για τα φρικτά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο έδαφός της Ουκρανίας όπως σωστά είπατε, ειδικά στο πλαίσιο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου”.
Προσθέτοντας ότι “στόχος της πολυμερούς διπλωματίας και διεθνών οργανισμών όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι η ειρήνη στη βάση του διεθνούς δικαίου”, έθεσε το θέμα του ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει ο νέος Πρόεδρος προς αυτήν την κατεύθυνση, ειδικά μάλιστα στη σημερινή συγκυρία που διαπιστώνουμε, παγκοσμίως την άνοδο κάθε είδους αναθεωρητισμού, αποδυνάμωσης της Δημοκρατίας, φθοράς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου καθώς και τον πολλαπλασιασμό των ένοπλων συγκρούσεων ως μέσο επίλυσης των διαφορών.