MAGAZINE

Θανάσης Αλευράς: “Πάσχω από αυτοάνοσο – Τι έκανα και τρέλανα τα κύτταρα μου;”

Καλεσμένος στην εκπομπή του ΜΕGA “Μεγάλη Εικόνα” βρέθηκε ο Θανάσης Αλευράς, μίλησε για την προσωπική και επαγγελματική του ζωή, ενώ, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο αυτοάνοσο που τον ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια.

Ο αγαπημένος ηθοποιός, που πρόσφατα παραχώρησε συνέντευξη στο NEWS 24/7, είπε σχετικά:Έχω μιλήσει δημόσια για το δικό μου αυτοάνοσο, ναι, την ψωρίαση που με ταλαιπωρεί αρκετά χρόνια.Φαίνεται, είναι πάνω στο δέρμα σου. Μπορεί δηλαδή να ντρέπεσαι να εκθέσεις το σώμα σου, μπορεί να πονάνε τα κόκαλα ή οι αρθρώσεις σου και να έχεις αφόρητους πόνους. Ευτυχώς, εγώ έχω μια πολύ πιο ήπια μορφή, η οποία όμως σε περιόδους μου έχει φέρει μεγάλη αμηχανία.

Και πρόσθεσε: Μου έχει φέρει όμως και μια μεγάλη σκέψη, όσον αφορά στο τι έκανα εγώ και τρέλανα τα κύτταρα μου. Όλες αυτές οι ασθένειες είναι ψυχογενείς. Νομίζω ότι ασθενούμε, νοσούμε, όταν κάτι δεν κάνουμε καλά ή δεν είναι κάτι σε αρμονία”.

“Το μυαλό δεν είναι σε αρμονία με τα θέλω μας; Να συνεχίζεις να ζεις μια ζωή που πια σου έχει τελειώσει αλλά από φόβο δεν τολμάς;” αναρωτήθηκε, καταλήγοντας, ο Θανάσης Αλευράς.

Οι δηλώσεις του Θανάση Αλευρά

Τι είναι η ψωρίαση

Σύμφωνα με τη Wikipedia, η ψωρίαση είναι χρόνιο, μη μεταδιδόμενο νόσημα που προκαλεί υπέρμετρο πολλαπλασιασμό των δερματικών κυττάρων στην ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας και επηρεάζει το δέρμα και τις αρθρώσεις.

Προκαλεί συνήθως κοκκινίλες, φολιδωτές κηλίδες που εμφανίζονται στην επιδερμίδα. Οι λεπιδώδεις αυτές κηλίδες ονομάζονται ψωριασικές πλάκες (περιοχές με φλεγμονή από την υπερβολική παραγωγή δέρματος). Το δέρμα συσσωρεύεται γρήγορα σε αυτά τα σημεία και παίρνει μια ασημί-λευκή απόχρωση.

Συνηθέστερα εμφανίζονται στους αγκώνες και τα γόνατα, αλλά μπορεί να επηρεάσει κάθε σημείο του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του τριχωτού της κεφαλής και των γεννητικών οργάνων. Σε αντίθεση με το έκζεμα, η ψωρίαση είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί στην εσωτερική πλευρά των αρθρώσεων.

Η νόσος επηρεάζει την ποιότητα ζωής και την σωματική και ψυχική υγεία των ασθενών με πολλούς τρόπους.

Δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο αλλά υπάρχουν φάρμακα που ανακουφίζουν τα συμπτώματα όπως κορτικοστεροειδή και αντιφλεγμονώδη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button